Over ons

Tony

Dit is Tony. Hij werd in 2010 geboren in een asiel in Bulgarije en en daar heeft hij de eerste 7 jaar van zijn leven gewoond. Hij werd in Bulgarije 'niet mooi genoeg' gevonden en in 2017 kwam hij dankzij een stichting naar Nederland toe.

Ik (Ellen) zag Tony's (hij heette toen nog Jaro) snuutje en was direct verliefd. Gelukkig dacht Rem (mijn vriend) er hetzelfde over. We hebben hem Tony genoemd, aangezien Tony meerdere littekens op zijn lieve koppie had. Dus tja, dan denk je al snel aan Tony Montana aka Scarface. Tony is onze grote, maar oh zo eigenwijze, vriend. Hij is dol op wandelen, kippenpoep en knuffels.

Ellen Jansen al knuffelend met Tony van Tony en Lu, vegan hondenkoekjes

Lu

Meet Lu. Onze kleine Russische Prinses. Deze dame heeft ongeveer 3 jaar door Rusland gezworven en is daarna in een asiel in Moskou terecht gekomen. Daar heeft ze 2 jaar gewoond, totdat ze door een stichting naar Nederland werd gehaald.

Ze heeft eerst een tijdje bij een andere familie gewoond, maar daar klikte het niet helemaal. Gelukkig voor ons, want eigenlijk was ik al verliefd op haar geworden, maar toen ik navraag ging doen, was ze nét geadopteerd. Gelukkig (voor ons) bleek het bij die familie niet helemaal te passen, dus...

4 januari 2020 kwam Lu voor het eerst ons huis binnenlopen. Tony was direct dol op haar en wij ook. Lu is meer dan dol op knuffels en houdt vanaf haar eigen bank alles en iedereen die voorbij komt lopen in de gaten. Bij mannen die ze niet kent is ze soms nog wat onzeker, maar beetje bij beetje leert Lu de mens steeds meer waarderen. 

Ellen Jansen al knuffelend met Lu van Tony en Lu, vegan hondenkoekjes

Ellen

Hey! Ik ben Ellen. Trotse vriendin op benen van deze twee geweldige honden. We wonen in het fijne Ulft, een plaatsje in de Achterhoek. Ik ben begonnen met hondensnacks bakken aangezien Lu een allergie ontwikkelde, tenminste dat dachten we.

Het moesten koeken zijn zonder dierlijk eiwit en zonder tarwegluten en zonder ongezonde toevoegingen. Ik ben aan het experimenteren gegaan, totdat ik een hondenkoek had waar zowel Lu als Tony helemaal dol van werden.

Deze koeken deel ik graag met jullie allergrootste vrienden. Wanneer jullie hondenkoekjes bij ons bestellen, zouden we het supertof vinden wanneer jullie een review plaatsen op de productpagina bij desbetreffende koekjes. Niets is leuker dan verhalen lezen over blije hondenvrienden.

Enne, die allergie van Lu bleek helemaal geen allergie te zijn... Maar hey, er is wel een tof bedrijf uit voorgekomen ;)

Tony en Lu op Instagram | Tony en Lu op Facebook | Tony en Lu op Tiktok

Ellen geeft een hondenkoekje aan Tony en Lu

Side kicks van Tony en Lu

Lemmy en Poppy

Lemmy. Een zwart schaap Poppy. Een wit lammetje / schaap

Lemmy (zwart) en Poppy (wit) zijn moeder en dochter. We hebben ze mogen redden uit de industrie en dus van de slacht. Bij ons krijgen ze alle knuffels, liefde en lekkere snacks die ze maar willen. Enne... Poppy is stiekem behoorlijk verliefd op Tony. 

Rex (de haan) en zijn dames

Al onze kippen komen bij Red een Legkip vandaan. Ja, zelfs Rex. De dames komen allemaal uit de eierindustrie. Het was de bedoeling dat ze naar de slacht zouden gaan, maar gelukkig heeft Red een Legkip ze gered. Toen ze hier aankwamen waren ze kaal en bang. Nu zijn ze uitgegroeid tot stoere kippen, vol in de veren, lekker nieuwsgierig en zó ontzettend grappig.

Moederkippen

Moederkip gered van de slacht

Wij hebben 4 moederkippen van vleeskippen een thuis mogen geven. Ze kwamen aan als kale, zielige, bange hoopjes, die van de lopende band van de slachterij zijn gered. Ze hebben zich ontpopt tot echte hartendieven. Ze lopen heerlijk achter je aan te scharrelen, kletsen over van alles en nog wat en we mogen ze zowaar al een beetje aaien. Ze scharrelen in de wei bij Lemmy en Poppy en Poppy kan het niet laten om al springend achter ze aan te gaan. Ze is helemaal blij met haar gevederde vrienden.